De Parel

Een prachtige verzameling instrumenten op school, maar amper gebruikt… wat een zonde! We gingen op ontdekkingstocht!
Begeleid door de xylofoon wandelden de leerlingen tussen, over en rond de instrumenten. kijken mocht, aankomen nog niet. Hoe zouden ze klinken, welk instrument sprak het meest tot de verbeelding?!
We wandelden verder, wie een instrument tegenkwam mocht er enkele klanken uithalen, het neerleggen en verder wandelen. Zijn hun verwachtingen ingevuld? Wat klonk anders dan verwacht, welke klank was heel voorspelbaar en welk instrument genoot hun voorkeur.
Nu konden de leerlingen hun favoriete geluid laten horen aan hun vrienden, als ze tijdens het wandelen iemand ontmoeten zeggen ze hallo door elk om beurt hun klank te laten horen.
Met hun favoriete instrument in de hand gingen de leerlingen op zoek naar klanken die pasten bij verschillende knuffels (een beer, een eend, een draak, …) We kiezen drie knuffels uit en die vormen onze knuffelpartituur. De knuffels vertellen hoe we zullen spelen, de dirigent zegt wanneer! Ook enkele leerlingen kregen de kans dirigent te zijn – soms luid, soms zacht, soms snel, soms traag – en wat deden ze dat goed!