Project Gainsbourg

Serge Gainsbourg

PROJECT GAINSBOURG

3DE GRAAD SECUNDAIR ONDERWIJS

Serge Gainsbourg is een van de meest tot de verbeelding sprekende namen uit de Franse populaire cultuur van de vorige eeuw. In 1928 zag Lucien Ginsburg het levenslicht als zoon van joods-Russische vluchtelingen in Parijs. Na de harde oorlogsjaren en zijn legerdienst nam Ginsburg de artiestennaam Serge Gainsbourg aan om het te maken als kunstschilder. Hij wilde in de voetsporen treden van zijn idool Francis Bacon en leermeester Fernand Léger.

Toen het duidelijk werd dat het met zijn kunstcarrière niets zou worden, stortte Gainsbourg zich op de muziek. In de jaren 60 werd hij een van de meest productieve songleveranciers voor de sterren van het Franse chanson. In de jaren 70 brak de meest innovatieve en creatieve periode aan voor Gainsbough. Talrijke verwijzingen en provocaties leverden Gainsbourgh een cultstatus en het etiket van enfant terrible op.

RUDOLF HECKE

De Mechelse biograaf Rudolf Hecke weet na twee boeken en meer dan 100 voorstellingen eindelijk het huis van Gainsbourg binnen te dringen…wat zich daar openbaart vijfentwintig jaar na zijn officiële overlijden tart elke verbeelding. In één woord: Gainsbourg leeft!

Ontdek het leven tot op het botst en de dood die er geen is tijdens de ultieme, alles onthullende Gainsbourg hommage voorstelling. Hoor zijn stem vanachter de muren waar ze al vijfentwintig jaar op onthulling wacht.

In maart 2017 verschijnt het nieuwe GAINSBOURG boek. N.a.v. deze publicatie geeft Rudolf op woensdag een unieke theatervoorstelling voor leraren 3de graad secundair onderwijs in Klankendaal op 7 juni.

Rudolf Hecke
studenten middelbaar

VOORSTELLING PROJECT GAINSBOURG

Het Project Gainsbourg wil jongeren uit de derde graad secundair onderwijs aanzetten tot boeiende reflecties. Gainsbourg leeft en biedt nodige aanknopingspunten met actuele thema’s.

De thema’s die het Project Gainsbourg aansnijdt kunnen jongeren zeker aanspreken. Tijdens de voorstelling van het Project Gainsbourg worden leraren uit diverse vakgroepen uitgenodigd om na te denken over raakvlakken met lesinhouden. Leraren taal, geschiedenis, muziek, esthetica, aardrijkskunde, filosofie, … zijn van harte uitgenodigd.

Concreet:

Voorstelling Gainsbourg gaat door op  7 juni om 19. 00 u

Deel 1: Voorstelling van Serge Gainsbourg
Deel 2: Brainstorm met leraren uit verschillende vakgebieden

Klankendaal
Tervuursesteenweg 84
2800  Mechelen
Nog vragen?
Stel ze gerust via info@muzes.be

Partners

epo
logo_muzes